Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

28.08.2023

Психологічна допомога та ментальне здоров’я в МРЦ «Шаян»

Всім нам відомо, що психологія – це наука про сукупність психологічних явищ та поведінку людини, а ментальне здоров’я –  це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. Тому, особливо велике значення має психологія для будь якої роботи, яка вимагає вміння враховувати психічний та психологічний стан людини, щоб розуміти її індивідуальні особливості.

Ми підготували для вас кілька пізнавальних фактів.

  1. Мозкова діяльність продовжується навіть тоді, коли ми відпочиваємо.
  2. 90% всіх захворювань мають психологічну складову, тож лише за умови відновлення душевної рівноваги можна очікувати на повне одужання.
  3. Знання психології часом спрощує стосунки і взаємодію між людьми, та загалом життя, а застосування практичної психології покращує взаєморозуміння і допомагає вирішувати конфлікти вчасно.
  4. Не обов’язково мати клінічні розлади психіки, щоб звертатися по допомогу до психолога.
  5.  Із психологом потрібно співпрацювати: психолог не лікує, а допомагає вам розвʼязати вашу проблему, подолати виклик чи пережити травмуючий досвід.  Для цього слід розповісти психологу про причини її появи і активно взаємодіяти з ним у процесі пошуку рішень.

В умовах війни роль психолога та психологічної допомоги зростає в рази. Психологічна реабілітація необхідна всім верствам населення, а особливо нашим захисникам і захисницям, які перебували та перебувають в зоні бойових дій, та членам їх сімей.

В МРЦ «Шаян» практичний психолог надає різноманітну психологічну допомогу, та володіє різними методиками: арттерапії. гештальт-терапії, екзистенційної терапії, когнітивно-поведінкової терапії (КПТ).

Крім того, проводить психоедукаційні групові сеанси для пацієнтів з метою підтримання ментальної рівноваги, при необхідності надає допомогу онлайн.

Будьте здорові та бережіть себе та своїх близьких!

(с) 2024

Запис до лікаря